បើបរិភោគល្ហុងរួច សូមកុំចោលគ្រាប់

Advertisements
កម្រមានអ្នកដឹងថាគ្រាប់ល្ហុងត្រូវគេចាត់ទុកដូចជាឱសថ មួយប្រភេទ មានប្រសិទ្ធភាពគួរឲ្យភ្ញាក់ផ្អើល ចំពោះសុខភាពមនុស្ស។ គ្រាប់ល្ហុងអាចបរិភោគបានហើយវាមានប្រយោជន៍ដល់សុខភាព ជាច្រើន ។ វិធីល្អបំផុតសំរាប់ប្រើប្រាស់ គ្រាប់ល្ហុងគឺទុកឲ្យស្ងួត , គិនឲ្យម៉ដ្ឋ នឹងរក្សារក្នុងប្រអប់បិទជិត ។ គ្រាប់ល្ហុងមានលក្ខណៈពិសេសសំរាប់ប្រឆាំង រលាក, បាត់តេរី នឹងសំរាប់រំលាយអាហារ តម្រងនោម , ថ្លើម ។
#ព្យាបាលក្រឺនថ្លើម 
ល្ហុងជាឱសថធម្មជាតិមួយ អាចព្យាបាលក្រឺនថ្លើម។ វាជួយកំចាត់ជាតិពុលក្នុងថ្លើមយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព ។ គ្រាប់ល្ហុងទទួលទានជាមួយទឹកក្រូចឆ្មារ ក្នុងរយះពេល ២ខែអាចបង្ហាញ្ ឲ្យឃើញថា ព្យាបាលជំងឺក្រឺនថ្លើមតាមទិសសកម្ម។
#ប្រឆាំងឆ្លងមេរោគ 
គ្រាប់ល្ហុងមានប្រសិទ្ធភាព ប្រឆាំងវីរុស នឹងព្យាបាលសះជំងឺឆ្លង ដោយវីរុសនៅកម្រឹតស្រាល។ #ប្រឆាំងមហារីក 
សមាសធាតុដែលនៅក្នុងគ្រាប់ល្ហុង អាចទប់ស្កាត់ការលូតលាស់ របស់កោសិការមហារីក នឹងដុំគីស ។ គ្រាប់ល្ហុងអាចជួយសរីរាង្គមនុស្សប្រឆាំងជំងឺ មហារីកពោះវៀនធំ មហារីកសុដុន មហារីកឈាម , សួត នឹងក្រពេញ ប្រូស្តាត។ #ទប់ស្កាត់ជំងឺខ្សោយតម្រងនោម គ្រាប់ល្ហុងក៏ត្រូវបានប្រើប្រាស់ ដើម្បីព្យាបាលជំងឹ តម្រងនោម។ វាត្រូវបានបញ្ចាក់ថា មានប្រសិទ្ធភាពព្យាបាលរោគនេះ។ #កែប្រែប្រសើរឡើងប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ ប្រភេទអង់ហ្ស៊ីម papain មានក្នុងគ្រាប់ល្ហុងអាចជំនួយ ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ ។ វាជួយកែប្រែឲ្យប្រសើរឡើងនូវ ដំណើរការរំលាយអាហារ នឹងរំលាយសារជាតិ ប្រូតេអីន។ #មានប្រយោជន៍ចំពោះសន្លាក់ លក្ខណៈប្រឆាំងរលាករបស់គ្រាប់ល្ហុង មានប្រយោជន៍ក្នុង ការព្យាបាលរលាកសន្លាក់ នឹងជំងឺសន្លាក់។

 Like​ and Share
Share on Google Plus

About sabaynews

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment