អ្នក​វិទ្យាសាស្ត្រ​តេស្ត​ស្ករគ្រាប់​ដែល​មិន​ធ្វើឲ្យ​ធ្មេញ​ពុក

Advertisements
អ្នកវិទ្យាសាស្ត្រ​នឹង​បំបាត់បាក់តេរី​អាក្រក់ចេញពី​ក្នុង​ស្ករគ្រាប់ដើម្បី​កុំ​ឲ្យញ៉ាំទៅ​ពុក​ធ្មេញ។ ក្រុងប៊ែរឡាំង: ទន្តពេទ្យ និង​មាតាបិតា​ទាំងឡាយ​តែងតែ​ហាមប្រាម​ កូនចៅ​របស់​ខ្លួន​កុំ​ឲ្យ​ញ៉ាំស្ករគ្រាប់​ច្រើន​ពេក​ព្រោះ​ខ្លាច​ពុកធ្មេញ។ ប៉ុន្តែ​ក្ដី​កង្វក់​នេះ​នឹងក្លាយ​ជា​រឿង​អតីតកាល ព្រោះ អ្នក​វិទ្យាសាស្ត្រ​ទើប​តែ​បាន​រក​ឃើញ​នូវ​ប្រភេទ​ស្ករគ្រាប់​ម៉្យាង​ដែល ផ្ទុក​បាក់តេរី​ល្អ និង​មិន​ធ្វើឲ្យ​ប៉ះពាល់​ដល់​ធ្មេញ។ តាម​ការពិត​ទៅ ស្ករគ្រាប់​មិនមែន​ជា​ដើមចម​នៃ​ការ​ពុកធ្មេញ​ឡើយ គឺ​ពពួក​បាក់តេរី​ដែល​សំងំ​នៅក្នុង​មាត់​របស់​មនុស្ស​ទេ ដែល​ជា​អ្នក​បំផ្លាញ​ធ្មេញ​របស់​យើង។ ពេល​អ្នក​ញ៉ាំ​ស្ករ​គ្រាប់​បាក់តេរី​ទាំងនោះ​ផ្ដើម​បញ្ចេញ​ជាតិ​អាស៊ីត ដែល​ធ្វើឲ្យ​ខូច​កាចា​ធ្មេញ និង​បង្ក​ទៅ​ជា​បញ្ហា​ធ្មេញ​ពុក។ បាក់តេរី នោះ​ភាគច្រើន​ជា​ពពួក​ឈ្មោះ mutans streptococci ។ ក្រោយពី​ធ្វើការ ពិសោធ​ស្រាវជ្រាវ អ្នក​វិទ្យាសាស្ត្រ​មកពី​ក្រុង​ប៊ែរឡាំង គ្រីស្ទីន ឡាង និង​សហការី បាន​បង្កើត​ស្ករគ្រាប់​មួយ​ប្រភេទ ដែល​ផ្ទុក​បាក់តេរី ម៉្យាង​ទៀត​ឈ្មោះ Lactobacillus paracasei ។ បាក់តេរី​ថ្មី​នេះ​អាច ភ្ជាប់​ខ្លួន​ទៅ​នឹង​បាក់​តេរី​នៅក្នុង​ធ្មេញ ធ្វើឲ្យ​វា​លែង​ធ្វើ​ប្រតិកម្ម​បញ្ចេញ​ជាតិ​អាស៊ីត​មក​បំផ្លាញ​ធ្មេញ របស់​មនុស្ស។ការ​ពិសោធ​លើ​មនុស្ស​៦០​នាក់​បាន​បង្ហាញ​ថា អ្នក​ដែល​ញ៉ាំ​ស្ករគ្រាប់​ថ្មី មិន​មាន​ការ​ប្រឈម​នឹង​បញ្ហា​ពុក​ធ្មេញ​ដូច​មុន​ទៀត​នោះ​ទេ​៕
Share on Google Plus

About sabaynews

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment